2 Wanita Bertudung ‘Tabur Sihir’ Depan Kedai. Teruk GILA !!!

| March 11, 2017 | 1 Comment

2 Wanita Bertudung ‘Tabur Sihir’ Depan Kedai. Teruk GILA !!! | PERAI, PULAU PINANG – Kelibat dua orang wanita didakwa cuba menyihir sebuah kedai pesaingnya dirakam kamera litar tertutup (CCTV) viral di media sosial.

Dalam kejadian jam 6.24 pagi, 3 Mac 2017 di Bandar Sunway Seberang Jaya, dua wanita dilihat berada di hadapan sebuah premis yang kelihatan sedang cuba melakukan perbuatan bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Kedua-dua mereka terdahulu dilihat berbahagikan sesuatu yang kelihatan seperti serbuk dan terkumat-kamit membaca sesuatu pada tangan sebelum menaburkan serbuk itu di depan pintu premis tersebut.

Selesai berbuat demikian, dua wanita terbabit beredar meninggalkan premis itu.

Pemilik kedai yang menyedari tindakan dua wanita itu kemudian memuat naik rakaman tersebut di media sosial. Pemiliknya mendakwa dua wanita itu cuba melakukan sabotaj terhadap kedai miliknya.

Lokasi di Bandar Sunway , Seberang Jaya.Inilah sikap sebilangan peniaga melayu yang tak boleh lihat orang lain meniaga dan berjaya. Hasad dengki dan busuk hati tersemat dalam dada. Tak percaya ke rezeki masing-masing dari Allah yang maha esa?Pesaing peniaga kedai makan ni sanggup guna ilmu sihir tabur garam kat depan dan belakang kedai untuk buat kedai ni jatuh merudum dalam meniaga. Apa la nak jadi dengan orang kita ya? Apa pandangan ampa pula?

Posted by Penang Kini on Friday, March 10, 2017

Sementara itu di media sosial, netizen mengecam tindakan dua suspek yang amat memalukan itu.

“Inilah salah satu masalah yang kita kena hadap bila berniaga. Benda-benda syirik dan khurafat. Dari elok kedai ramai pelanggan, tiba-tiba senyap sunyi.

“Saya sudah biasa terkena semasa berniaga dulu. Lauk pauk cepat basi, nasi masak dua tiga jam tak masak-masak. Roti canai baru tiga jam lepas uli, sekali tebar, basi.

“Yang buat sihir itu pun orang dekat-dekat kedai itu juga. Tak puas hati sebab harga makanan di kedai kami lebih murah. Mujur ada seorang ustaz yang kebetulan datang ke kedai itu adalah kawan kepada bapa saya.

“Katanya kedai kami telah disihir sampai orang tak nampak kedai kami. Kedai sentiasa kelihatan ditutup,” kata Alan Sand Taufers.

Sumber : Penang Kini

P.S. 1 – Ada Apa Dengan Brunei? Bila Tahu Inilah Keadaan Brunei Pasti Ramai Rasa Hendak Pindah Ke Brunei Sekarang !!!
P.S. 2 – Aku Selalu MERUNGUT Pada Suami Duit Belanja Tak Cukup. TINDAKKAN Suami Buat Aku MENANGIS Dan MENYESAL !!!
P.S. 3 – Korang Pernah Mimpi Tentang BAYI?? SERAM… Inilah Maksud Jika Selalu MIMPI Bayi !!!
P.S. 4 – ‘Uncle’ Ini TERINGIN Nasi Lemak Ikan Keli. Tindakkan ‘Uncle’ Ini Buat Peniaga Itu TERKEJUT !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

Tags: , , , ,

Category: JENAYAH

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Wak says:

    Caya pakaian bukan orang Islam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *