Wanita Ini TAK PERNAH SOLAT. Ketika Meninggal, SESUATU Berlaku Buat Ramai TERKEJUT !!!

| July 12, 2017 | 0 Comments

Wanita Ini TAK PERNAH SOLAT. Ketika Meninggal, SESUATU Berlaku Buat Ramai TERKEJUT !!! | Seperti diceritakan oleh seorang ustaz. Memang sudah menjadi tugas aku untuk membantu mengebumikan mayat masyarakat setempat. Salah seorang jiran menghubungiku meminta agar menguburkan ibu mereka yang baru sahaja meninggal dunia. Aku pergi ke pekuburan dan aku menunggu di tempat memandikan mayat.

Sekadar Gambar Hiasan. Sumber : Google Images

Di sana aku melihat empat wanita bertudung bergegas meninggalkan tempat memandikan mayat tersebut. Aku tidak menanyakan sebab mereka keluar dari tempat itu karena memang bukan urusanku. Tapi aku memang dah rasa pelik dan tak sedap hati.

Beberapa minit kemudian wanita yang memandikan mayat keluar dan memintaku dan seorang lagi ahli keluarga lelaki agar menolongnya memandikan mayat tersebut. Aku katakan kepadanya, “Ini tidak boleh, karena tidak halal bagi seorang lelaki melihat aurat wanita.”

Tetapi ia mengemukakan alasannya bahwa jenazah wanita yang satu ini sangat besar dan perlu bantuan lelaki. Secara ala kadar je. Kami berdua tak melihat pun jenazah.

Kemudian wanita itu kembali masuk dan memandikan mayat tersebut. Setelah selesai dikafankan, ia
memanggil kami agar mayat tersebut diusung.

Karena jenazah ini terlalu berat, kami berjumlah sebelas orang lelaki masuk ke dalam untuk mengangkatnya. Setelah sampai di lubang kuburan .

Kami buka lubang masuknya dan kami turunkan dari belakang kami. Namun tiba-tiba jenazahnya terlepas dan terjatuh ke dalam dan tidak sempat kami tangkap kembali hingga aku mendengar dari gemeretak tulangnya yang patah ketika jenazah itu jatuh. Aku melihat ke dalam ternyata kain kafannya sedikit terbuka sehingga terlihat auratnya. Aku segera melompat ke jenazah dan menutup aurat tersebut.

Lalu dengan susah payah aku menyeretnya ke arah kiblat dan aku buka kafan di bagian mukanya. Aku melihat pemandangan yang aneh. Matanya terbe-lalak dan berwarna hitam. Aku menjadi takut dan segera memanjat ke atas dengan tidak menoleh ke belakang lagi.

Setelah sampai di rumah, aku dihubungi salah seorang anak perempuan jenazah. Dia mendesak untuk aku menceritakan apa yang terjadi saat memasukkan jenazah ke dalam kuburan. Kerana agak kecoh waktu tu. Aku berusaha untuk mengelak, namun ia terus mendesakku hingga akhirnya terpaksa harus memberitahukannya. Ia berkata, “ustaz, ketika anda melihat kami bergegas keluar semasa mandi jenazah awal pagi tu kerana kami melihat wajah ibu kami menghitam, karana ibu kami semasa masih hidup tidak pernah sekalipun melaksanakan solat dan meninggal dunia dalam keadaan bersolek.”

Kisah nyata ini menegaskan bahwa Allah SWT menghendaki agar sebagian hamba-Nya melihat bekas Su’ul khatimah hamba-Nya yang durhaka agar menjadi pelajaran bagi yang masih hidup. Sesungguhnya yang demikian itu merupakan pelajaran bagi orang-orang yang berakal.

Sumber : Sehinggit

P.S. 1 – Wanita Ini Pasang CCTV Di Rumah Untuk Awasi Kegiatan Kucingnya. Apa Yang Dirakamkan MENGEJUTKAN !!!
P.S. 2 – Setelah Lama Merantau Lelaki Ini Pulang Ke Rumahnya. Reaksi Kucingnya Buat Dia MENANGIS !!!
P.S. 3 – Seorang Kakitangan Zoo Diserang Singa Jantan. Tiba² Muncul Singa Betina Yang Bertindak Untuk….
P.S. 4 – Tiap² Bulan Suami Bagi RM200 Untuk Maknya Tapi Minta Tambah Lagi RM200. Apa Yang Mak Buat Dgn Duit Tu MENGEJUTKAN !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Seram

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *