Babun Ini Jumpa Harimau Bintang Sdg Membaham Rusa. Tindakan BERANI Babun Ini Buat Ramai TAK PERCAYA !!!

| August 30, 2017 | 0 Comments

Babun Ini Jumpa Harimau Bintang Sdg Membaham Rusa. Tindakan BERANI Babun Ini Buat Ramai TAK PERCAYA !!! | MALAYSIA TULAR – “Keberanian diperolehi dari sumber-sumber yang tidak dijangka.”

Petikan yang diambil dari penulis tekemuka J.R.R. Tolkien ini sangat relevan dengan video yang bakal anda lihat.

Keindahan hidupan liar bukan hanya pada ciri-ciri eksotiknya. Bantuan dan kerjasama yang diberikan antara satu dengan yang lain juga turut menjadikannya istimewa.

BABUN SELAMATKAN RUSA

Saksikan bagaimana seekor rusa yang terperangkap di bawah kaki seekor harimau bintang berjaya diselamatkan apabila sekumpulan babun menyerang haiwan pemangsa tersebut.

 

BABUN MENGEJAR HARIMAU BINTANG

RUSA CUBA BANGUN TAPI…

Rusa tersebut yang telah bebas berusaha untuk bangun setelah ketiadaan harimau bintang itu. Badan rusa tersebut dilihat terketar-ketar dan setelah beberapa kali haiwan itu berusaha untuk bangun, barulah ia berupaya melarikan diri.

JADI KISAH TELADAN

Mungkin ini adalah perisitwa yang jarang-jarang berlaku apabila haiwan herbivor berjaya menentang haiwan karnivor yang lebih kuat dan menakutkan.

Ianya juga boleh dijadikan kisah teladan bagaimana walaupun secara fizikalnya kita lemah, apabila kita bersatu, kita tetap boleh menewaskan musuh yang lebih kuat daripada kita.

PERLU ADA SIFAT BERANI

Keberanian juga adalah sifat penting yang perlu ada pada diri kita semua. Ianya faktor yang sangat penting untuk berjaya. Memetik kata seorang lagi penulis terkemuka dunia, Mark Twain, “Keberanian timbul apabila kita menentang perasaan takut kita, menguasai perasaan takut itu. Keberanian bukanlah bermakna perasaan takut itu tiada.”

SAKSIKAN VIDEO :

Kredit : Era Baru

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *