Lelaki Ini DIEJEK Kawan² Gara² Tebuk 3 Lubang Pada Sebiji Buah. Setengah Jam Kemudian Apa Yg Berlaku MEMERANJATKAN !!!

| August 22, 2017 | 0 Comments

Lelaki Ini DIEJEK Kawan² Gara² Tebuk 3 Lubang Pada Sebiji Buah. Setengah Jam Kemudian Apa Yg Berlaku MEMERANJATKAN !!! | Seorang lelaki telah menebuk tiga lubang pada sebiji kundur dan kemudiannya diketawakan oleh rakan-rakannya.

Namun, tanpa disangka-sangka, dia memperoleh hasil yang sangat menguntungkan! Ini kerana, dia berjaya mendapatkan hasil tangkapan di dalam sungai yang sangat menakjubkan.

Pada asalnya, pemuda yang sangat kreatif ini membuat potongan terhadap kundurnya. Kemudian, dia mengukir menjadi lubang dan memasukkan colander, atau jaring berlubang berbentuk corong. Kemudian, dia mengikat colander itu dengan dawai agar ianya tidak terjatuh.

Kedua-dua penghujung kundur pula dicucuk dengan batang buluh

Sejurus itu, dia memasukkannya ke dalam air sungai

Setengah jam kemudian, apabila mencabut batang buluh itu, jelaslah bahawa kundur itu berjaya menjadi perangkap udang galah!

Menurut pemuda itu, dia berjaya mengutip hasil wang yang banyak dalam masa sehari menggunakan kaedah ini. Jelaslah, ideanya yang kreatif itu boleh dicontohi para pemuda di desa yang ingin berkecimpung dalam bidang penangkapan hasil sungai ini.

Kredit : Era Baru

Tags: , , , , , ,

Category: Kisah Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *