Penduduk Laut Jepun Menemui ‘MAKHLUK ANEH’. Bentuknya MENGERIKAN !!!

| August 18, 2017 | 0 Comments

Penduduk Laut Jepun Menemui ‘MAKHLUK ANEH’. Bentuknya MENGERIKAN !!! |  Laut Jepun dikejutkan dengan penemuan bangkai ikan dalam jumlah besar dengan ciri-ciri yang aneh. Kerana warnanya yang hitam pekat kelihatan sangat jelas di pantai dan terus mencuri perhatian warga sekitar.

Penduduk setempat tidak tahu apakah makhluk tersebut adalah sejenis ikan atau bukan, kerana bentuknya sangat mengerikan!

Warnanya hitam berkilat, kepalanya besar, mulutnya terbuka, penuh dengan taring, melihatnya saja sudah menakutkan. Ahli marin tempatan mengatakan bahawa ini adalah sejenis ikan di pedalaman laut. 

Penemuan bangkai ikan ini dalam jumlah yang begitu besar mungkin disebabkan kerana perubahan persekitaran laut dan suhu air terus meningkat, mengakibatkan perubahan fizikal ikan untuk dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru. Mereka juga mengingatkan untuk menjaga alam sekitar, jika tidak, banyak spesies yang akan pupus.

Walaupun spesies ikan ini tidak jelas, tetapi dapat dipastikan adalah taring ikan tersebut mampu merobek daging. Para ahli marin mengatakan, walaupun sekecil itu, badannya boleh berenang dengan cepat. Mereka berenang untuk memburu, boleh dikatakan mereka mungkin sejenis pemangsa ganas.

Kini suhu bumi semakin tinggi dan manusia terus membuang sampah ke laut, menyebabkan ancaman terhadap kelangsungan hidup banyak spesies. Banyak haiwan laut yang tidak sengaja memakan sampah dan akhirnya mati.

Bentuk ikan hitam yang aneh ini mungkin juga salah satu akibatnya. Hasilnya bukan sahaja kematian, bahkan ia mengubah fizikalnya untuk bertahan hidup.

Kredit : Era Baru

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *