Setiap Hari Ibu Lembu Akan MENGIRINGI Bas Ini. Rupa²nya Ada ‘SESUATU’ Dgn Bas Itu Yg Buat Ramai MENYENTUH HATI !!!

| August 30, 2017 | 0 Comments

Setiap Hari Ibu Lembu Akan MENGIRINGI Bas Ini. Rupa²nya Ada ‘SESUATU’ Dgn Bas Itu Yg Buat Ramai MENYENTUH HATI !!! | MALAYSIA TULAR –  Tidak banyak di dunia ini yang boleh menandingi kasih sayang ibu terhadap anaknya. Bagi seekor lembu di wilayah barat India, perasaan kasih tersebut masih wujud walaupun si anak telah pergi.

ANAK LEMBU ITU DILANGGAR BAS

Empat tahun lalu, sebuah bas telah melanggar mati anak lembu tersebut di wilayah Uttara Kannada, India, menurut laporan stesen televisyen negara tersebut. Sejak itu, si ibu melawat kawasan tersebut setiap hari.

Haiwan tersebut akan menunggu bas yang sama yang telah melanggar anaknya itu. Ianya cuba menghalang bas tersebut dan akan mengiringnya. Lembu tersebut hanya berbuat demikian pada bas itu sahaja. Ianya tidak menghiraukan bas-bas yang lain.

PELBAGAI CARA DILAKUKAN

Pelbagai cara telah dilakukan oleh pemandu bas tersebut bagi mengelakkan lembu itu mengekorinya termasuklah dengan mengecat keseluruhan basnya dengan warna yang lain.

Lembu itu rupanya hanya dilihat cuba memperlahankan bas tersebut apabila melalui kawasan di mana kejadian kemalangan empat tahun dahulu berlaku. Setelah bas tersebut melepasi kawasan itu, lembu tersebut akan kembali ke tempat asalnya.

WALAUPUN DIHALAU LEMBU INI TETAP BEGITU

Walaupun cuba dihalau oleh penduduk setempat, haiwan tersebut tetap tegar melakukan perkara yang sama setiap hari selama bertahun-tahun.

VIDEO

Saksikan rakaman tersebut yang menunjukkan haiwan tersebut memperlahankan kenderaan yang telah melanggar anaknya itu.

Kredit : Era Baru

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *