Dua Kanak² Ini Di Abaikan Oleh Ibu Kandung. Apa Yg Anjing Ini Lakukan Pada Mereka Buat Ramai TERKEJUT !!!

| September 12, 2017 | 0 Comments

Dua Kanak² Ini Di Abaikan Oleh Ibu Kandung. Apa Yg Anjing Ini Lakukan Pada Mereka Buat Ramai TERKEJUT !!! | MALAYSIA TULAR – K24 yang merupakan sebuah stesen berita 24 jam di Kenya telah melaporkan sebuah kisah yang membuktikan bahawa anjing memang kawan baik manusia.

 

 

Oscar ialah seekor anjing di Kenya. Dia telah menjadi penjaga atau ‘ibu angkat’ kepada David Mbogo, 7, dan Mary Wanjiku, 6. Kedua-dua kanak-kanak itu telah diabaikan oleh ibu kandung mereka beberapa tahun yang lalu.

 

Mereka kini tinggal bersama nenek mereka, Susan Wanjiku. Namun, disebabkan neneknya itu harus juga menjaga 5 orang kanak-kanak yang lain, kadang-kala dia agak sibuk.

Oleh itu, dalam keadaan tiada sesiapa yang boleh melihat dan menjaga David dan Mary, Oscarlah yang mengambil tanggungjawab itu.

Dia menemani mereka berdua pergi dan pulang dari sekolah setiap hari! Oscar memastikan mereka tidak sesat dalam perjalanan mereka.

 

Menurut nenek mereka, Susan, Oscar merupakan sinar harapan mereka dalam keadaan yang sulit seperti ini.

 

Susan berharap agar keadaan bertambah baik untuk anak-anak itu. Malah, setelah kisah ini mendapat perhatian ramai, dia telah menerima beberapa barang keperluan daripada orang ramai yang prihatin.

 

 

Sumber : Era Baru

Tags: , , , , ,

Category: KISAH KEHIDUPAN

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *