Terkini. Laut Bahamas HILANG. Ini Puncanya Buat Ramai TERKEJUT. Allahuakbar !!!

| September 11, 2017 | 0 Comments

Terkini. Laut Bahamas HILANG. Ini Puncanya Buat Ramai TERKEJUT. Allahuakbar !!! | MALAYSIA TULAR – LONG ISLAND – Taufan Irma yang membawa angin berkelajuan lebih 321 kilometer sejam pada Jumaat lalu telah menyebabkan fenomena luar biasa di Bahamas.

 

 

Pengguna Twitter @Kaydi_K dari Long Island menerusi tweet berkata, “Saya tidak percaya sekarang.Ini adalah Long Island, Bahamas dan laut telah hilang!!!”

 

Wanita itu turut memuat naik rakaman video berdurasi dua minit memaparkan dia berjalan di atas ‘laut kering’ yang hanya dilitupi pasir dan lumpur itu.

 

Seorang lagi pengguna laman blog mikro, @deejayeasya bagaimanapun menghantar tweet gambar di pantai berbeza di Bahamas yang menunjukkan ia kembali seperti biasa dalam tempoh kurang 24 jam.

 

PUNCANYA

 

Susulan kejadian itu, Perkhidmatan Cuaca Terp menjelaskan ‘angin kencang’ telah menyebabkan air laut itu ‘ditarik’ dari teluk.

 

“Angin kencang yang dibawa taufan Kategori 5 itu telah ‘menyedut’ air dari teluk cetek hingga menghasilkan kesan seperti sebelum tsunami,” ujar agensi itu lagi.

 

Sumber : Sinar Harian

Tags: , , , , ,

Category: INFORMASI

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *