VIRAL Gambar Makanan Untuk Mangsa Banjir Hanya Sardin & Taugeh. Ini Cerita SEBENAR Yg Ramai TAK TAHU !!!

| September 25, 2017 | 1 Comment

VIRAL Gambar Makanan Untuk Mangsa Banjir Hanya Sardin & Taugeh. Ini Cerita SEBENAR Yg Ramai TAK TAHU !!! | MALAYSIA TULAR – Penjelasan mengenai menu ni dari Syam Gema:

Oleh kerana saya ada di tempat masak utk mangsa banjir, saya nk tolong jwb kenapa dia dapat sardin dan taugeh. Utk pengetahuan kak dan yang lain, menu tengahari tadi adalah gulai ikan nyoqnyoq dan taugeh tu.

 

MENU SARDIN DAN TAUGEH

 

PERMINTAAN MAKANAN TAMBAHAN

Oleh kerana ada pemintaan tambahan, ikan nyoqnyoq habis. Nak p cari takdan dh. Kedai runcit sebelah tempat masak ni ja. So belilah sardin utk ganti ikan nyoqnyoq tu. Untuk menu malam ni ayam goreng dan sayuq kubis.

Apabila sayuq kubis habis, depa buat ayam masak kicap sbb nk bg ada kuah. Dalam masa sama dpt maklum kwsn di kg telok, behor gelam dan alor banat air naik disebabkan air pasang besar, ada permintaan makanan lagi. Ayam dh habis.

 

TERPAKSA TUKAR MENU

Maka terpaksa guna sardin dan telor rebus utk sedikit permintaan tambahan tu. Untuk makluman, Yayasan Pok Kassim adalah pusat operasi memasak untuk semua pusat dan penempatan banjir tak kira yg berpindah atau tidak berpindah.

 

 

Utk di pusat pemindahan geng JKM dtg ambil mknn. Manakala yg tak berpindah anggota JPAM pergi antar dimana saya turut serta bersama. Kami hantar di khemah2 yg jkkk buat tepi jalan. Geng jkkk akan maklum kpd penduduk yg tak pindah utk dtg ambil nasi di khemah tersebut.

 

4 PAGI BANGUN SEDIAKAN MAKANAN

 

 

Ketua chef memasak adalah abg2 askar rejimen 504. Depa bermalam tido dalam khemah dekat ypk ni. Setiap hari seawal jam 4 pg depa dh bgn utk sediakan sarapan pagi. Mereka dibantu sukarelawan dari APM, student unimap, ikbn, uitm dan sukarelawan ypk. Esok pagi menu bihun goreng ya. Sekian tq.

Kredit : Friends of BN – Barisan Nasional

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Viral

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *